Csuka tormamártással
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre: 
- 1 szép nagy csuka (vagy kilónyi fehér húsú tengeri hal), 
- 1 kávéskanál cukor  
- 1 babérlevél
 
-  néhány szem fekete bors
-
  néhány szem szegfűbors
A tormamártáshoz:  
-  5 dkg vaj
 
-  5 dkg liszt
 
-  1 kisebb szál friss torma (1 evőkanál reszelt torma)
Elkészítés:
A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük.
A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. A főzőlébe beletesszük a cukrot, a babérlevelet, a borsot, a szegfűborsot, és literenként 2 kávéskanálnyi sót adunk hozzá. A halat - forrástól számítva - lassú tűzön 5 percig főzzük. Mikor megfőtt, kiemeljük (a főzőlevet nem öntjük ki), megtisztítjuk a szálkáktól, apró darabokra vágjuk, és melegen tartjuk. A főzőlevet átszűrjük.

A tormamártás
Felforrósítjuk a vajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, és felöntjük 1/2 l halfőzőlével (vagy ugyanennyi húslevessel, kockából). A reszelt tormával és ízlés szerinti mennyiségű sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük. A haldarabokat tálalóedénybe tesszük, és mártással leöntve tálaljuk. Párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 909 kcal